Бере участь у синтезі білків, жирів, нуклеїнових кислот
Утворює: клітинну енергію; АТФ; Сполучні тканини;
Утворює Еластіни; Колаген; Протеоглікани.
Регулює: тонус гладкої мускулатури;
Провідність нервових та м'язових клітин;
Клітинні калій-натрій-кальцієві насоси.
Зміцнює: Нігті; Волосся; Зуби; Кісткову тканину.
Синтезує: Жири; Білки; Нуклеїнові кислоти.
Бере участь у профілактиці: Попереджає утворення ниркового каміння; Запобігає агрегації тромбоцитів за допомогою зниження згортання крові. Навіщо потрібний магній? Магній – це важлива складова сольового балансу живих організмів. Його надлишок призводить до вимивання інших мікроелементів, а недолік негативно позначається їх засвоєння. Магній – це кофактор багатьох процесів ферментації Перетворення креатину фосфату на нуклеотид АТФ, що є універсальним джерелом енергії для живих клітин, неможливе без магнію.
Нормалізувати рівень такого важливого мінералу в організмі допоможе комплекс Magnesiumcomplex (Магній Хелат), розроблений компанією NSP. Ознаки нестачі магнію в організмі. На кожному етапі синтезу білка організм потребує магнію.
Характерними ознаками дефіциту цього мінералу є висока дратівливість, порушення функції сну, безпричинна тривога, спазми литкових м'язів, висока стомлюваність. У дітей нестача магнію супроводжується синдромом гіперактивності.
Для більш важких випадків дефіциту магнію в організмі характерна висока схильність до стресів, аритмія, ПМС, запори. Magnesium complex (МагнійХелат) від NSP. Потреба людського організму в магнії суттєво збільшується при сильних навантаженнях психічного та фізичного характеру, при пітливості, частому прийомі сечогінних, проносних, зловживанні алкоголем.
Кожна капсула комплексу Magnesiumcomplex (Магній Хелат) містить у своєму складі 100 mg чистого магнію, що перебуває в хелатному поєднанні з лимонною та молочною кислотами, забезпечуючи найкраще засвоєння цього мінералу організмом.
Склад – капсула:
Магнію малат (Magnesium malate) 155 мг
Магнію цитрат (Magnesium citrate) 485 мг
Дорослим по 2 капсули двічі на день під час їжі.
Протипоказання: індивідуальна нестерпність компонентів продукту.